Ook culinair heeft Hasselt heel wat te bieden.
We pikken er twee specialiteiten uit...
Hasseltse specialiteiten
Jenever
Jenever is voor Hasselt zoveel méér dan een drankje. Het stoken ervan is een ware kunst, een traditie waar elke inwoner trots op mag zijn. Hasselt zou Hasselt niet zijn zonder z'n beroemde jenever, die door de eeuwen heen een icoon van plezier en gezelligheid geworden is.

Jenever is voor Hasselt zoveel méér dan een drankje. Het stoken ervan is een ware kunst, een traditie waar elke inwoner trots op mag zijn. Hasselt zou Hasselt niet zijn zonder z'n beroemde jenever, die door de eeuwen heen een icoon van plezier en gezelligheid geworden is.
Speculaas
Dan is er nog die andere Hasseltse specialiteit: speculaas. Het uitzicht, de smaak en de samenstelling zijn typisch aan dit bruine gebak: de speculaas moet dik, zacht en mals zijn. Deze kruidige lekkernij is het hele jaar door verkrijgbaar bij de ambachtelijke bakkers in Hasselt.
Schol en smakelijk.
LeoPol
Geen opmerkingen:
Een reactie posten